Pregunta obligada: Hi ha menys flors que altres anys?

No. Només és una percepció. Potser perquè a les escales de la Catedral hi ha menys flor. La gent quan arriba a Girona va a les escales de la Catedral a veure què hi ha. És la icona. Si no hi veuen flors, es queden amb la percepció que no hi ha flors als projectes. És la percepció de la gent que ve de fora i dels gironins. A més, als carrers mai hi ha tanta flor com a dins. Al ser exteriors, es fan malbé i no n'hi ha tantes.

N'hi ha als patis...

Si vas a l'església de Sant Martí, a l'església del Carme... hi ha una quantitat de flors brutal. A la Mercè, als Dolors, al Claustre, al soterrani de la Catedral, als Banys àrabs, a Sant Pere de Galliganrts o al pati de les Magnòlies... Què passa? Si veus cua, no hi entres. Però de flor, n'hi ha molta.

Si la gent no entra als llocs és que n'hi ha massa?

Sempre es poden millor coses. De cara a l'any vinent caldrà fer una millor gestió de l'acumulació de gent en diferents espais. Hem de buscar alguna estratègia per esponjar molt més els espais més visitats. Ho haurem d'estudiar. No pot haver-hi tantes cues, sobretot els caps de setmana.

Hi ha algun tipus de visitant «nou»?

No tenim les dades encara dels països d'origen però percebem que venen molts orientals. No sabem si per la sèrie que es va gravar aquí o perquè cada cop Girona es coneix més i no només per Temps de Flors.

Hi haurà record de visitants?

Fins dimecres en comparació i amb l'any passat, hi ha hagut un increment de 114 persones que han passat per l'oficina de turisme. El nombre de visitants es manté.

Qui tria els muntatges i a on s'han de posar?

Sempre es fa entre les associacions vinculades a Temps de Flors i l'Ajuntament. Però aquest any, per primer cop, s'ha normativitzat tot. Es preveu com s'han de triar els projectes i a quins espais i quina subvenció rebran. Hi ha una comissió d'experts, de les quatre associacions i representants de l'Ajuntament,que tria els projectes i els espais.

Com un concurs.

Sí, però amb les dimensions de Temps de Flors i amb les entitats que ho han portat sempre, que sense ells no ho podríem fer. Tenint en compte que tot és qüestió de voluntariat, no n'hi diem concurs. Hi ha terminis, presentació de projectes i la comissió d'experts fa la proposta a la comissió de l'Ajuntament que ho ratifica. Cada associació gestiona diferents sectors. Per exemple, l'Escola d'Art Floral gestiona uns espais i els Amics de les Flors un altres. I es respecten.

Qui ha triat el polèmic muntatge de les escales de la Catedral?

Es fa de la mateixa manera. Les escales són del Bisbat i se li explica i ensenya el projecte, com a mi. El presenten al concurs i la comissió el valida. És cert que aquest any és un projecte molt trencador. No hi ha gaire flor, és petita i de cotó. Però mai es podia pujar per les escales i hi pots interactuar.

La comissió té en compte que els projectes incloguin la flor?

Sí. hi ha uns criteris i un barem. Es valora el que té més flor entre altres coses com innovació, creativitat...