Part de l'antiga estació d'autobusos de Girona, a la plaça d'Espanya, s'ha habilitat com un aparcament provisional de motos. Es tracta de la vella entrada a la instal·lació, que feia forma d'embut entre un espai enjardinat i l'àmplia vorera d'accés a les andanes. Aquest estacionament estarà vigent fins que no es decideixi el destí final de la plaça. En teoria el projecte de reurbanització s'haurà de consensuar entre els veïns i que l'Ajuntament, un propietari privat i Adif arribin a un acord.

L'Ajuntament de Girona havia detectat que a la zona hi havia moltes motos que acabaven aparcant sobre la vorera perquè als estacionaments indicats quedaven plens, segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà. Per això, s'ha considerat oportú pintar una setantena de places reservades per a motos. Ahir al migdia, n'hi havia més de cinquanta ocupats. També està previst habilitar uns punts d'aparcament per a bicicletes.

Aquesta actuació, a banda de facilitar els aparcaments, té una altra funció, segons ha remarcat el representant municipal. Actua de tanca per evitar l'entrada de cotxes al solar en què fins fa uns dies hi havia els autobusos que ara s'aturen a l'estació soterrada del parc Central.

A la zona d'antigues andanes més propera a la Renfe s'hi ha posat un seguit de blocs de formigó (els denominats new jerseys) que actuen de tanca per evitar que hi entrin vehicles.

Amb aquestes petites actuacions, s'ha permès als taxistes que guanyin espai. Així, a més d'ocupar com a punt d'espera el carril davant de l'estació de la Renfe també es poden col·locar al costat de les tanques de formigó. Tot això, mentre no canviïn d'ubicació. En un futur no massa llunyà, la parada de taxis estarà a l'altre costat de l'estació de la Renfe, al parc Central. L'empresa que està reurbanitzant aquest punt està actuant precisament en aquesta zona, on ja es veu clarament el vial que des de la plaça Joan Brossa anirà en aquest indret.