Obertura especial dels Museus

La Casa Pastors oferirà visita lliure durant Temps de Flors. Foto: Marc Martí.

Aprofitant que el 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, el Museu d'Història i el Museu d'Història dels Jueus faran jornada de portes obertes. La Casa Pastors també oferirà visita lliure a l'exposició sobre Fidel Aguilar, que s'inaugurarà coincidint amb Temps de Flors. A més, la Casa Masó oferirà visites guiades gratuïtes durant la NIt dels Museus i el Museu del Cinema permetrà entrada lliure a l'exposició temporal.

Dia Europeu de l'Òpera

La proposta d'Òpera sempre té una gran acollida a la ciutat. Foto: Marc Martí.

El dia 14 de maig, Girona se sumarà al Dia Europeu de l'Òpera, organitzat conjuntament entre l'Ajuntament i el Festival Castell de Peralada i que compta amb la col·laboració de l'Auditori de Girona i l'entitat Amics de l'Òpera de Girona. La celebració tindrà lloc a les dotze del migdia i a les sis de la tarda a la plaça del Vi, amb actuacions gratuïtes i a l'aire lliure.

«A Capella» festival

Els Home Free són una de les grans atraccions del Festival «A capella».

El festival internacional «A Capella» arriba ja a la seva sisena edició, i tornarà a convertir-se en un referent de la música vocal a la ciutat. El certamen tornarà a tenir la plaça de la Independència com a centre neuràlgic, però s'estendrà també a la Casa de la Cultura, l'Espai Marfà o l'Auditori de Girona. Un dels plats forts serà la primera actuació que un dels grups més mediàtics de l'àmbit vocal de tot el món, els nordamericans Home Free, oferirà a l'Estat espanyol. El programa del festival també inclourà noms com les britàniques Black Voice o els finlandesos Fork, a banda de grups catalans com OL'Green Les Fourchettes. A més, també es reservarà espai per a les corals gironines.

#Gastroflors

Foto: _sandrablasco.

Les flors formaran part dels menús gastronòmics que oferiran uns 40 establiments que formen part de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, amb una iniciativa que porta per nom #Gastroflors.

Flors de Nit

Durant els vespres del festival, diversos locals de restauració i oci nocturn oferiran el programa «Flors de Nit», en què serviran aperitius, còctels, tapes, cuinats, tisanes, dolços, postres, menús i altres especialitats elaboradesamb un comú denominador: les flors. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Fecasarm i les entitats que en formen part.

Concurs d'aparadorisme i decoració interior

La tretzena edició d'aquest concurs vol implicar el comerç local en les diferents activitats que es porten a terme a la ciutat. En aquesta ocasió hi participen 134 establiments d'àmbit comercial, de restauració i d'allotjament turístic a la ciutat de Girona.

Visites guiades

Aquest any s'amplien les visites guiades que permeten descobrir l'itinerari de Temps de Flors des de diferents perspectives. A banda de la clàssica Girona Walks, que s'ofereix cada dia a partir de les 12, es podran fer recorreguts per altres espais de la ciutat, com la visita Girona Medieval, la visita a la Catedral i la basílica de Sant Feliu i les visites nocturnes a partir de les nou del vespre.

Temps de Flors a les escoles

Els alumnes participaran en el certamen amb els projectes que es fan al carrer Nou (el que es coneix com a zona U) i al Palau Solterra, que des de fa 19 anys impulsa La Caseta-Serveis Educatius de l'Ajuntament de Girona.