La nit del dimecres de Temps de Flors és, tradicionalment, la que està dedicada als gironins. Aquella en què els espais estan oberts fins a mitjanit, i en què es pot passejar sense calor ni aglomeracions. I com que és entre setmana, se suposa que els turistes hauran marxat. Això és el que diu la teoria. A la pràctica, però, es pot comprovar que el «secret» de la nit gironina s'ha anat escampant i ahir els visitants es barrejaven amb els gironins per omplir fins a l'últim racó els carrers del Barri Vell. El resultat és que les cues als Banys Àrabs o els soterranis de la Catedral no tenien res a envejar a les de la resta del dia.

En Dídac Vega i la Montserrat Pérez, per exemple, són una parella de Barcelona que ve cada any tres dies a Temps de Flors: dimarts, dimecres i dijous. D'aquesta manera, s'asseguren que poden ser aquí la nit de dimecres i poder passejar tranquil·lament a la nit. «És molt diferent de nit que de dia, potser per fer fotos no és el millor però les coses canvien amb la il·luminació», assenyala Vega. Aquest any, explica, el que més els ha agradat és l'església dels Dolors, però considera -com tants d'altres- que entre els muntatges, en general, hi ha poca flor. «I sobretot a les escales de la Catedral, on és imprescindible que estigui guarnida amb flors», afegeix.

La Marta Ros, gironina, també es passeja entre els muntatges amb la càmera a la mà. «M'agrada venir al vespre perquè no fa tanta calor però, sobretot, perquè hi ha molta menys gent», assenyala. Tot i això, assegura que enguany es veuen més turistes que mai i també té una crítica a la mostra d'aquest any: «És una mica sosa», confessa. Tot i això, assegura que no es perdrà els soterranis de la Catedral ni Sant Pere de Galigants, que són els seus espais preferits.

Per tal que les flors no fossin l'únic al·licient del vespre, ahir també es va organitzar un concert a càrrec de la Coral Xàntica dins del festival A Capella, a la plaça de la Independència, un espectacle musical i visual amb foc a càrrec de TheMusical Fire Kult a la plaça de Sant Feliu i un altre espectaclel amb foc davant dels Banys Àrabs a càrrec del Taller de Magnèsia. Una bona manera de descobrir la ciutat amb altres ulls.

Dissabte tornarà a haver-hi una nova oportunitat per quedar-se fins a mitjanit, però en aquest cas les cues sí que es preveuen amb antelació.