Un total de 3.800 alumnes, entre 5 i 90 anys, han passat fins ara pels dos centres que Qstura té a la ciutat de Girona, un al Parc Científic i Tecnològic i l'altre a l'avinguda Lluís Pericot, on s'ofereixen cursos i estudis de costura, patronatge, manualitats i disseny de moda. El projecte va néixer fa deu anys amb la voluntat d'oferir una formació integral ja des de petits, com a afició, o bé per donar sortida a una demanda del sector i a una necessitat d'oferir estudis actualitzats a partir de la realitat que es viu a les empreses. Ara ha duplicat les seves instal·lacions per poder formar més professionals del tèxtil. Les línies educatives que té Qstura es van presentar ahir en un acte a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic.

Qstura compta amb 17 professionals, disposa de la seva pròpia borsa de treball i els alumnes tenen la possibilitat de fer pràctiques en una de les vint empreses del sector amb qui té firmat conveni.

La intenció és oferir a partir del curs 2019- 2020 un Grau d'Innovació tèxtil i Creació de Moda que prepara amb la UdG i que seria únic a l'Estat. La directora de Qstura, Silvia Castelló, es va mostrar molt satisfeta de la gran evolució que ha experimentat el projecte en aquests deu anys i sobretot per l'elevat nombre de persones a qui els agrada el tèxtil i que en volen aprendre més i pel grau d'inserció en el món laboral que s'ha aconseguit, ja que un bon nombre d'alumnes que hi ha passat han aconseguit trobar una feina o muntar el seu propi projecte.