El grup municipal d'ERC-MES va criticar ahir «la deixadesa» de l'Ajuntament de Girona respecte al barri de Sant Narcís. La portaveu republicana, Maria Mercè Roca, va explicar que davant de la inacció del govern es va forçar un ple extraordinari sobre el barri el novembre de l'any 2015, i va denunciar que des de llavors «s'ha perdut un any i mig per començar la transformació de Sant Narcís»

Roca va indicar que els 50.000 euros consignats en els pressupostos de 2016 per al Pla Integral «es va acabar destinant a altres finalitats, ja que no es va dur a terme cap acció relacionada amb el Pla, per què anaven tard en la seva definició», en referència al fet que en tot el 2016 no es va avançar «ni un pas» en la transformació del barri.

La regidora va criticar que es plantegi «allargar l'execució del pla en 15 anys», i va ironitzar que «la implantació del Pla Integral durarà més que les obres d'Adif» al Parc Central. També va denunciar que la partida per al 2017 sigui de 50.000 euros, una quantitat que considera «ridícula per a les necessitats del barri». Tot plegat, segons Roca, «manifesta que el govern de Girona no aposta per Sant Narcís i no sap prioritzar projectes i recursos».

Per la cap de l'oposició, el Pla Integral «és molt important per les necessitats intrínseques que té el barri però també per generar noves centralitats a la ciutat», i en aquest sentit es va referir al fet que «caldrà aprofitar les oportunitats de la reforma de l'entrada sud i pensar solucions imaginatives per fer més permeable la intersecció entre l'Eixample i Sant Narcís». A més, Roca va tornar a reclamar un projecte per a la plaça Espanya, que segons la regidora «és una peça clau d'aquest projecte de millora de l'accés al barri».

El parc d'Ermessenda

Finalment els republicans van esmentar el parc d'Ermessenda, que havia d'estar acabat a l'agost de 2015 i que «encara no està acabat». Roca va explicar que «les pluges no són motiu suficient per explicar tots els retards i incompliments», i va titllar de «nyap» les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament en aquest parc.

Sobre els darrers anuncis del regidor responsable d'Urbanisme, Joan Alcalà, la portaveu va declarar que «és d'una irresponsabilitat greu que el govern volgués obrir el parc encara en fase d'obres» i va denunciar que el parc «s'obri a mitges, ja que mancaran elements com la il·luminació o les voreres».