El ple de Girona va aprovar ahir la liquidació del contracte de l'empresa Aparcaments de Girona 2003, que gestionava els estacionaments soterrats de la Devesa (situat a les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana) i el carrer Emili Grahit, degut a què havia incomplert diversos punts del contracte. A més, la companyia també ha presentat concurs de creditors. L'objectiu de l'Ajuntament és poder tornar a treure a concessió la gestió dels dos aparcaments una vegada acabi el procés concursal, tot garantint que continuïn fent les funcions d'aparcament i potenciant-los perquè s'adaptin a la nova realitat de la ciutat.

Ara fa pocs dies, Diari de Girona va revelar que un informe del secretari municipal veia nul·les les concessions d'aquests dos aparcaments. L'adjudicació datava de l'any 2003, i l'Ajuntament havia detectat incompliments en les obligacions de l'adjudicatària, com no entregar un aval del 3% del preu del solar i canviar d'accionariat sense informar el consistori.

Els aparcaments, a més, van caure en fallida i van denunciar el consistori per haver pres mesures que l'empresa considerava que la perjudicaven, com la implantació de les àrees verdes d'aparcament amb un preu molt baix o la possibilitat d'aparcar a la Devesa. Tot i això, el jutjat va acabar donant la raó al consistori, malgrat que l'empresa ha presentat recurs.

Ara, el consistori ha decidit liquidar el contracte, amb l'objectiu de recuperar la gestió per poder-la treure-la novament a concessió. Abans, però, caldrà veure quin és el resultat del concurs de creditors, amb la junta convocada pel dia 20 d'abril. «La nostra voluntat és que continuïn fent les funcions d'aparcament, però adaptant les concessions a la nova realitat de a ciutat i a les noves necessitats que han sorgit al seu voltant», va assenyalar la regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas. En aquest sentit, la regidora va explicar que poden ser una bona alternativa a l'aparcament de la Devesa, que actualment es troba tancat, de manera que podria donar servei a molts usuaris de l'Auditori o el Palau Firal.

Un dels riscos, tanmateix, és que aquesta recissió de contracte pot comportar que l'Ajuntament hagi d'indemnitzar l'empresa. El consistori, però, compta que els diners es podran recuperar una vegada es torni a treure a concurs la concessió dels dos aparcaments, un cop celebrada la junta de creditors.

El regidor de la CUP Lluc Salellas va advertir que aquest problema s'arrossega des de fa anys, i va advertir que, segons l'informe de secretaria, molts altres aparcaments de la ciutat es troben en la mateixa situació. Martí Terés (ERC-MES) va demanar que es treballi per evitar la indemnització.