L'Ajuntament de Girona destinarà un milió d'euros els pròxims dos anys a millorar la neteja viària i la recollida selectiva de la ciutat. La modificació del contracte de l'Ajuntament amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) serà un dels punts de l'ordre del dia que es portaran a aprovació al ple de dilluns.

Concretament, el consistori ampliarà el contracte actual en 978.096,85 euros (IVA exclòs) pel temps que queda del contracte. L'ampliació consistirà a augmentar les zones incloses dins l'àmbit de neteja viària de la ciutat i a aplicar la recollida de residus porta a porta domiciliària a Sant Daniel i comercial al Barri Vell. Pel que fa a la neteja viària, s'inclouran nous espais urbanitzats a la ciutat després de l'adjudicació del contracte el 2011: la frontissa de Santa Eugènia, el carrer del Poble Sahrauí, la zona de Domeny i el parc Central.

En relació amb el porta a porta, en les properes setmanes s'iniciarà tant la de recollida de residus amb aquest sistema als habitatges i comerços de Sant Daniel com la recollida porta a porta de residus als establiments del Barri Vell (de fracció orgànica, envasos i resta). Els cubells de residus incorporaran uns codis identificatius per a cada habitatge a Sant Daniel i, en el cas dels establiments de comercials de Barri Vell i Mercadal, es dipositarà l'orgànica en cubells identificats i els envasos i la resta en bosses identificades.