Dos lladres van assaltar ahir, a plena llum del dia, una sucursal de CaixaBank al barri de la Devesa-Güell de Girona i van acabar detinguts després d'entregar-se en veure's encerclats per desenes de policies. Els lladres anaven armats amb una escopeta de cacera carregada a punt per disparar i una arma antiga, segurament de la Segona Guerra Mundial, que no estava inutilitzada però que no tenia munició.

Dins l'entitat bancària hi van quedar atrapades vuit persones (quatre treballadors i quatre clients) a qui els delinqüents van tenir retingudes durant un quart d'hora. La directora de la sucursal és qui va sortir al carrer i, amb gestos, va fer entendre als policies que els atracadors es rendien sense oposar resistència. «Per fer saber que es rendien, han fet sortir la directora perquè ho comuniqués als agents», va precisar la sotsinspectora de la Policia Municipal Irene Alcaide. Més d'una desena d'agents van entrar a l'entitat, amb les pistoles desenfundades, i van detenir els atracadors.

Els lladres, dos veïns de Salt de 54 i 59 anys amb antecedents, haurien arribat en una moto, amb la matrícula oculta amb cartrons, i van entrar al banc amb la cara tapada amb passamuntanyes i els cascos, cap a tres quarts de dues del migdia. Els delinqüents, que tenen antecedents per robatoris amb violència i intimidació (alguns amb armes de foc), tot i que no consta cap altre atracament bancari, es van entregar en veure's encerclats per desenes d'agents amb armilles antibales i amb les armes carregades.

Segons el sotscap de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany, l'inspector Josep Sala, mentre un dels homes s'enduia la directora cap a la caixa forta, l'altre va anar amb un dels empleats fins al punt de càrrega del caixer automàtic. «Tot i això, les mesures de seguretat feien inviable obrir-les immediatament», va subratllar. Aprofitant aquest moment, una o dues clientes van sortir a l'exterior i van donar la veu d'alerta. Clients del bar del costat van trucar a la policia. «Quan hem vist la gent sortir dient que hi havia un atracament, hem trucat de seguida», va explicar Iván Martínez, un dels testimonis. «Quan han vist que no tenien sortida, han decidit no oposar resistència; segurament coneixen la llei, saben que si ho haguessin fet, la condemna hauria estat molt més complicada», va precisar Sala. L'inspector també va explicar que els atracadors, més tard, haurien dit que «la seva voluntat no era segrestar ningú o fer ostatges. Volien els diners», va subratllar.