El ple d'ahir va aprovar, per unanimitat, la modificació del Pla General que permet l'ampliació de l'hospital Josep Trueta, necessària per poder-hi fer actuacions com l'ampliació de l'ICO o la construcció d'un nou quiosc-botiga a l'exterior. Tot els grups municipals van donar suport a la proposta perquè van entendre que l'actual centre sanitari té necessitats d'espai per tal de poder oferir el millor servei possible, però també van recordar que queda pendent la construcció del nou edifici i van demanar a l'equip de govern que continuï amatent a aquesta qüestió.

El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, va explicar que el nou edifici «és un projecte imprescindible», però va constatar que només serà realitat a mitjà termini. Fins llavors, va garantir que l'Ajuntament està disposat a facilitar i agilitzar els tràmits per tal que el Trueta actual pugui realitzar totes les millores necessàries.

La portaveu del PP, Concepció Veray, tot i que hi va votar a favor, va recordar que el nou edifici s'hauria d'haver acabat l'any 2009. Miriam Pujola (C's) també va recordar que Girona «necessita un hospital modern i equipat amb les últimes tecnologies», però també va entendre que la present actuació respon a «necessitats urgents». Des de la CUP, Lluc Salellas va demanar un debat per buscar la millor solució per al Trueta i la seva ubicació, i per això va demanar treballar a nivell tècnic i polític. Finalment, Martí Terés (ERC-MES) va alertar que el nou Trueta «va per llarg» i va defensar que s'ubiqui al nord de la ciutat.