Des de l'església de Sant Lluc a la Font del Rei

Els Manaies, acompanyats d'autoritats, recorreran avui els carrers del Barri Vell per anar a entregar el penó

12.04.2017 | 06:30

La Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona lliurarà aquest vespre el penó a Pere Ordis i Dalmau, que serà l'encarregat de custodiar l'estendard de l'entitat fins al divendres Sant, dia que es farà la processó. Malgrat que Ordis viu a la Devesa, el penó es penjarà a casa la seva filla, al carrer de la Rutlla, a l'altura del pont de la Font del Rei. Així doncs, el recorregut dels Manaies sortirà de l'església de Sant Lluc a les vuit del vespre i travessarà els diferents carrers del Barri Vell fins arribar a la Rutlla.


Recorregut amb autoritats

Es preveu que, com cada any, el pendonista ofereixi bunyols i cava als Manaies que li hauran entregat el penó, així com a les autoritats que els acompanyen, entre les quals sol haver-hi el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l'alcaldessa, Marta Madrenas.

L'escollit d'enguany, Pere Ordis, membre històric de les juntes de la Confraria, haurà de col·locar el penó al balcó, en un lloc ben visible de la façana, i exhibir-lo fins divendres Sant. El dia de la processó, els Manaies tornaran a buscar-lo per tal de poder-lo mostrar durant la processó del Sant Enterrament.

El recorregut d'anada passarà, entre altres, pel carrer de les Ballesteries, la plaça de l'Oli, Ciutadans, plaça del Vi, Pont de Pedra, plaça Catalunya, General Mendoza i fins a la Rutlla. Per tornar, els Manaies sortiran del carrer de la Font del Rei, i passaran per Bisbe Lorenzana, Joan Maragall, plaça Catalunya, carrer de l'Argenteria, Quatre Cantons, Ballesteries, pujada de Sant Feliu, plaça de Sant Feliu, portal de Sobre Portes i finalment acabaran a l'escalinata de la Catedral, on faran un darrer assaig abans de la processó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema