Els tres regidors del PDeCAT de Salt van entrar ahir la petició per escrit a l'Ajuntament per abandonar el grup municipal de CiU, liderat per Jaume Torramadé, i passar a ser regidors no adscrits. D'aquesta manera, Josep Valentí, Anna Fusté i Fanny Carabellido compleixen amb el mandat sorgit de l'assemblea de militants celebrada el passat 21 de març, que va decidir trencar el grup i anar per lliure. La divisió ja es farà efectiva en el proper ple ordinari.

Un dels regidors, Josep Valentí, ha explicat que la voluntat dels tres edils, un cop realitzat aquest pas, és «seguir treballant com si fóssim el grup municipal del PDeCAT, defensant els sentiments dels nostres associats i simpatitzants de forma coordinada amb el comitè local».

De fet, va ser aquest comitè local, escollit a finals de l'any passat i liderat per Carles Camacho, qui va decidir fer el pas i sotmetre a votació de militància la possibilitat de trencar amb el grup de CiU, que té Torramadé com a portaveu. L'assemblea va donar el vistiplau al trencament i, després d'haver-ne informat a la direcció del partit a Barcelona, ara els regidors l'han formalitzat. Entre les raons que s'han esgrimit hi ha, sobretot, la voluntat que té el PDeCAT de marcar perfil propi i el fet que, al seu parer, el grup de CiU ja no responia a la realitat electoral de 2015, ja que no existeixen ni Convergència ni Unió.

En canvi, per a Torramadé, la decisió de dividir el grup en dos és un «greu error» i creu que no hi ha cap justificació clara per fer-ho.