L'atac que un alumne de primer d'ESO del Bell-lloc va patir de 4 companys de classe va ser una «agressió vexatòria, humiliant i violenta», tal com va detallar l'escola ahir. El centre els va prendre declaració escrita i tots van reconèixer la seva participació en els fets, «greus» i castigats amb expulsions temporals, de 3 dies, 4 setmanes i prop de 3 mesos, segons el grau d'implicació de cada noi. Pel que fa a l'instigador, el col·legi va avançar que l'expedient sancionador encara obert «derivarà en una expulsió per a un període més extens de temps».

L'endemà que Diari de Girona informés de l'incident, l'escola Bell-lloc va emetre un comunicat en el qual va afirmar que «els relats individuals dels alumnes no deixaven cap escletxa de dubte del que havia succeït» el 13 de març «en una zona del pati», entre dos quarts de 3 i les 3 de la tarda, en temps d'esbarjo inclòs en l'horari escolar. D'acord amb la seva narració dels fets, en aquest impàs de temps «es va produir una agressió vexatòria, humiliant i violenta contra un alumne de 1r d'ESO» per part de quatre nois del mateix curs i classe.

Com el director territorial d'Ensenyament a Girona ja havia declarat a aquest diari, el Bell-lloc va negar que la situació respongués a un cas d'assetjament, «sinó que va tractar-se d'un fet puntual». L'escola va afegir que «durant l'agressió, l'agredit no va cridar en cap moment». Aquest noi ha rebut atenció psicològica i s'està fent un seguiment de la seva evolució, d'acord amb el seu tutor.

La direcció del Bell-lloc va aplicar el seu protocol per a conflictes greus amb alumnat, va confirmar els fets amb tots els implicats i, en el cas dels agressors, ahir van assegurar que es «van mostrar compungits». Després d'acordar «sancions proporcionals al grau d'implicació», el pas següent va ser informar la Inspecció dels Serveis Territorials d'Ensenyament. Llavors va ser el torn de telefonar a les famílies dels 5 alumnes i aplicar les expulsions. El centre va dir que els pares dels agressors van entendre i van acceptar les mesures, tot apuntant que hi han mantingut contacte personal i acadèmic mentre els fills no han anat a classe -o el mantenen, si encara no hi van. Pel que fa a la família del noi agredit, el Bell-lloc va especificar que hi va «dialogar abastament».

Finalment, el col·legi va informar tant el personal com l'alumnat de Secundària i Batxillerat, sempre preservant la identitat dels menors implicats, amb l'objectiu de «transmetre'ls les consideracions adients per tal que fets com aquests no es repeteixin».