Mantenir-se entre els tres millors restaurant del món és un èxit per a El Celler de Can Roca de Girona. Així ho valorar el seu sommelier, Josep Roca, que es va quedar a Girona per atendre el restaurant mentre els seus germans viatjaven a Melborune. «El 3 és un número màgic», va afirmar Roca. El sommelier també va destacar que és un «afalac» per a la gent de la sala que se'ls reconegui com els millors del món. «La feina de sala no sempre és la més reconeguda, i estem molt contents», va afegir. Part de l'equip, familiars i amics van seguir ahir el desenllaç de la gala des del restaurant dels pares, Can Roca, mentre l'altra part de l'equip preparava el servei, ja que El Celler no es va aturar.

L'ambient amb què es va viure el desenllaç va ser festiu, tot i que més contingut que en altres ocasions. De fet, els germans Roca ja havien advertit que és molt difícil mantenir-se al capdamunt d'una llista com aquesta, on hi ha sempre moviments i entrades de nous restaurants. Ahir, Josep Roca va seguir el compte enrere de la llista des del restaurant dels seus pares, a pocs metres d'El Celler de Can Roca, on cada dia dina tot el servei. «Tot va començar aquí i vull estar amb la família», va reconèixer.

Les primeres posicions dels premis es van conèixer mentre bona part de l'equip del restaurant acabava de dinar. El premi a millor sala els va agafar quasi per sorpresa, mentre les cambreres passaven plats als clients que dinaven de menú. «És un afalac que et diguin que som la sala que millor tracte donem de tot el món», va reconèixer Josep Roca, que va apuntar que no és habitual que es reconegui el treball de cambrers i responsables de sala.

Abraçades i felicitacions

En el moment de desvelar-se les darreres deu posicions del rànquing es va fer un silenci sepulcral a la sala fins que, a través de la pantalla, va sonar el nom del restaurant dels Roca en el número 3. Llavors tot va desembocar en abraçades, felicitacions i fotografies per al record. Josep Roca es va abraçar als pares -visiblement emocionats- i, un cop rebudes les felicitacions, va marxar corrents cap a El Celler de Can Roca, per tal de poder celebrar el reconeixement amb els que estaven treballant però també per continuar amb el servei del migdia.