ERC i PSC estan disposats a «plantar cara» a Madrid per exigir que les obres de reposició de la llosa del parc Central de Girona no pateixin més retards. Ahir, el senador Quim Ayats i la regidora Maria Mercè Roca (ERC) van comparèixer a Girona per donar el seu suport a l'Ajuntament en la denúncia que hi ha previst presentar un cop finalitzin les obres i lamentar l'enèsim retard: «Molts cops es posen com a excusa els problemes tècnics, però el que falta és voluntat política», va assenyalar Ayats, que avui formularà una pregunta al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, sobre aquesta qüestió.

Roca va assegurar que des d'Esquerra són «molt escèptics» amb les promeses d'ADIF, i per això temen que aquesta vegada tampoc es complirà el calendari promès. Per això, els republicans van assegurar que se sumaran a la denúncia que vol presentar el consistori quan els treballs s'hagin acabat: «D'aquesta manera, podrem recopilar tots els incompliments, els que ja sabem i els que hagin pogut sorgir durant l'execució de les darreres actuacions», va indicar.

En una línia similar, el diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà, també s'ha compromès a portar a Madrid les reivindicacions veïnals, canalitzades per l'associació de veïns de Sant Narcís i per la Federació d'Associacions de Veïns de Girona. Per això, Lamuà ha presentat una sèrie de preguntes per escrit on pregunta al govern i ADIF els motius de l'endarreriment de les obres, les deficiències que s'han detectat en el projecte i si tenen intenció de complir amb el compromís adquirit per acabar les obres a finals d'any.

Un altre tema que preocupa tant al PSC com a ERC és la seguretat al TAV, ja que el pla d'autoprotecció no ha estat validat per la Generalitat perquè no compleix amb els requeriments establerts. En aquest sentit, les formacions insten ADIF a resoldre-ho al més aviat possible.