El procés judicial pel toc de les campanes de la Catedral, que s'estava instruint des del jutjat contenciós número 1 de Girona, ha quedat aturat. El motiu és que l'advocat que porta la defensa de l'hotel Històric -que va presentar la denúncia per aquest cas fa prop d'un any- ha demanat que es paralitzi el procediment per intentar arribar a un acord. El lletrat, Lluís Gallardo, ha explicat que la setmana passada va sol·licitar la suspensió d'aquest contenciós amb l'objectiu de plantejar una proposta a la resta de les parts. D'aquesta manera, Gallardo ha apuntat que l'establiment demana que es posi un mall de gravetat que faci reduir la intensitat sonora del repic nocturn, «fins a un nivell acceptable i que sigui satisfactori per a totes les parts».

De fet, l'advocat ha recordat que aquesta proposta va ser una de les possibilitats que va suggerir la Confraria de Campaners de Catalunya en la vista que va tenir lloc fa dues setmanes, en el judici a l'Audiència de Girona. Gallardo ha avançat que el límit acústic nocturn de les campanes de la Catedral s'hauria de situar entre els 45 i els 50 decibels o bé en un nivell superior «sempre que permeti el descans dins l'hotel segons les seves condicions d'insonorització». En aquest punt, el lletrat ha reiterat que tant la part antiga com l'àrea nova de l'establiment tenen una insonorització «exagerada» pel que hauria de ser un hotel.

Les declaracions de l'alcaldessa

Així mateix, Gallardo ha valorat les declaracions de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en l'entrevista que va concedir a Diari de Girona fa quinze dies. L'advocat ha negat que l'establiment no tingui la voluntat d'arribar a un acord, com va apuntar Madrenas, ja que ha posat com a exemple la sol·licitud de paralitzar el procés judicial. Gallardo ha remarcat que es va presentar el contenciós després que la proposta de l'alcaldessa -en una reunió de l'abril de l'any passat- fos insonoritzar l'hotel a càrrec de l'establiment. Per tant, el lletrat ha considerat que per arribar a un acord el to no pot ser «amenaçant».