Un informe del secretari de l'Ajuntament de Girona considera que els contractes de concessió de dos aparcaments soterrats són nuls. El document es basa en diferents elements, com ara l'impagament de diversos avals i el fet que quan es va constituir la societat tenia un soci majoritari, però quan es va signar el contracte ja no era el mateix perquè hi havia hagut diferents ampliacions i transmissions accionarials.

L'informe treballa sobre la societat Aparcaments de Girona 2003 SL, que explotava l'aparcament del carrer Emili Grahit del barri de l'Eixample, i el del sector Güell-Devesa, sota les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana. L'empresa va entrar en fallida i ha caigut en mans de la Sareb perquè no va poder fer front a una hipoteca.

Segons el document del secretari, la societat hauria d'haver pagat tres avals però només en va pagar un. Es tracta d'un cànon de 15.000 euros que va abonar. No obstant, mai va pagar el 3% del preu del solar al·legant que desconeixia quant era el total. Tampoc va fer front al 3% del cost de l'obra, malgrat que aquest sí que es coneix.

A banda dels avals, també s'esmenta el seguit de canvis accionarials que va patir l'empresa entre que es va constituir i que es van formalitzar les concessions. Inicialment, hi havia dos socis, un dels quals tenia una sola acció i l'altre, 1.499. En poc temps, el propietari minotirari es va vendre l'acció, mentre l'altre feia una ampliació que feia arribar a 46.000 el total d'accions. Amb diferents moviments, es quedava amb només 13.000 dels títols. Al 2007, el qui el 2003 tenia la majoria d'accions ja no era el màxim propietari.

Els aparcaments van caure en fallida i van denunciar l'Ajuntament per haver pres diferents mesures que consideraven que s'havien incomplert, com l'implantació de les àrees verdes d'aparcament amb un preu molt baix o la possibilitat d'aparcar dins de la Devesa. El jutjat, però, va donar la raó al consistori.

A judici

L'empresa està en concurs de creditors -voluntari ordinari- des del 23 de juny de l'any passat i es va nomenar un administrador concursal, segons un edicte del Jutjat Mercantil de Girona. El judici està previst per al 24 d'abril. Un altre informe de l'interventor municipal apunta que els aparcaments són rendibles, a banda del deute que arroseguen.