Parc científic i tecnològic de Girona, es va inaugurar l´any 2007. Compta amb més de 1.300 treballadors, tres auditoris, nou sales de reunions, sis aularis, laboratoris, tallers, restaurants i mig miler de places d´aparcament. Hi ha instal·lades un centenar d´empreses.

9 de setembre de 2014 El Parc Científic i Tecnològic de Girona presenta al jutjat mercantil un preconcurs de creditors per un deute que supera els 42 milions d´euros, després que el pla de viabilitat plantejat pel Patronat hagi resultat insuficient. Segons el Patronat, l´objectiu és «reestructurar el deute per garantir la solvència i la viabilitat» de les instal·lacions.

8 de gener de 2015 El Parc presenta definitivament el concurs de creditors al jutjat.

17 de desembre de 2016 Els patrons del parc anuncien un acord perquè el Parc surti del concurs de creditors. Segons aquest acord, la UdG aportarà 3,4 milions d´euros, sis milions la Diputació, dos milions l´Ajuntament de Girona i cinc milions d´euros la Generalitat (malgrat que aquesta última no forma part del Patronat). D´aquesta manera, es podran tornar els 16,4 milions que l´Estat reclama urgentment.

21 d´abril de 2016 Es fa públic que, quatre mesos després de l´acord, aquest encara no s´ha formalitzat, ja que els serveis tècnics de l´Ajuntament de Girona i la Diputació mostren reticències respecte al deute que han d´assumir.

22 de setembre de 2016 Aprofitant la inauguració del curs acadèmic a la UdG, el rector i president del Patronat, Sergi Bonet, fa una crida a les institucions públiques per salvar el Parc, tot reclamant que es deixin de «proclames polítiques» i aportin diners.

23 de setembre de 2016 La Diputació i l´Ajuntament de Girona envien a la UdG el seu compromís per escrit d´aportar els diners compromesos per salvar el Parc Científic. Tot i això, Bonet adverteix que això és insuficient i els demana que prenguin els acords institucionals corresponents.

28 de setembre de 2016 Bonet anuncia que ha demanat una pròrroga d´un mes al jutjat per seguir negociant amb l´Estat l´eixugament del deute. El jutge i l´Estat ho accepten i es posposa la junta de creditors que estava prevista pel dia 29.

17 d´octubre de 2016 Els treballadors del Parc organitzen una concentració per reclamar a les institucions que arribin a un acord per evitar la liquidació. Sergi Bonet torna a pressionar les administracions i diu que el responsable de la situació no és l´Estat, sinó les administracions gironines per no concretar el seu compromís amb el parc. L´Ajuntament es nega a firmar un acord de ple, perquè diu que seria i·legal.

18 d´octubre de 2016 La Diputació de Girona aprova un acord de ple comprometent-se a aportar sis milions d´euros en tres anys si el Parc Científic surt del concurs.

2 de novembre de 2016 La Generalitat aprova aportar cinc milions d´euros per comprar l´edifici de l´ICRA i contribuir així a la salvació del Parc.

9 de novembre de 2016 El jutjat coincideix una segona pròrroga de la junta de creditors, que es trasllada al 26 de gener. Les dues parts continuen les negociacions.

17 de gener de 2017 La Diputació de Girona aprova la compra d´una part de l´edifici Narcís Monturiol, al qual destinarà els sis milions d´euros que destinarà a salvar el Parc.

26 de gener de 2017 El jutge coincideix una tercera i última pròrroga per intentar salvar el Parc de la liquidació. El jutge Hugo Novales retreu al Patronat que demani una nova pròrroga i alerta que «sembla que tot plegat no va enlloc».

8 de març de 2017 L´Estat demana més garanties a la Diputació i la Generalitat de la seva contribució al pagament.

30 de març de 2017 Data en què està fixada la nova -i definitiva- data per celebrar la junta de creditors.