Veïns de Girona han recollit fins a 136 signatures per demanar a l'Ajuntament que aixequi la barrera i els permeti aparcar a la Devesa els dies que hi ha concert a l'Auditori. Els usuaris d'aquest equipament es queixen que tenen moltes dificultats per poder estacionar el cotxe si aquest aparcament no està obert, ja que l'estacionament situat darrere l'Auditori es troba en molt males condicions i a més s'omple de seguida.

Segons explica una de les signants, Marisa Dalmases, hi ha molta gent que els dies de concert a l'Auditori tenen problemes per estacionar el seu cotxe. I argumenta que en molts casos, com per exemple els concerts de l'Ibercamera, es tracta de gent gran o amb mobilitat reduïda, de manera que aparcar lluny pot suposar un problema. Per això, han recollit signatures per demanar al consistori que aixequi la barrera de l'aparcament de la Devesa i els permeti estacionar allà els dies que hi ha concert a l'Auditori.

L'Ajuntament va instal·lar fa un temps unes tanques automàtiques que impedeixen als cotxes aparcar a la Devesa excepte en ocasions molt determinades, com per exemple quan hi ha mercat o quan es fan algunes activitats vinculades a Fira de Girona. La resta del temps, el consistori vol impedir que hi hagi cotxes estacionats en aquest espai, ja que l'objectiu és garantia que el parc continuï com un dels pulmons verds de la ciutat.

I és que el plantejament de l'Ajuntament és que la Devesa «és un parc i no un aparcament». Per això, en els darrers mesos ha pres mesures serioses per evitar que els cotxes entrin al parc. Ara haurà de valorar si fa una excepció amb els concerts de l'Auditori.