L'escola Eiximenis ja té el projecte per a la futura doble pista poliesportiva. L'ha aprovat recentment la Junta de govern de l'Ajuntament de Girona. Les obres comenaran aquest estiu, quan acabi el curs i probablement els treballs conviuran amb els alumnes durant l'inici del curs 2017/18. El pressupost aproximat dels treballs podria rondar els 600.000 euros, segons la licitació.

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que els primers treballs seran els que generaran més afectació i es faran durant els primers mesos, que és quan no hi haurà classes. La instal·lació serà una mena d'estructura coberta per protegir el pati en cas de pluja, on també s'hi podrà practicar esport a dalt perquè és on hi haurà la pista poliesportiva, envoltada d'un enreixat i a la que s'accedirà per dues escales. També s'aprofitarà per treure els lavabos que ara hi ha al mig del pati i se'n faran de nous a la part inferior de l'estructura.

També per al barri

Alcalà ha explicat que la idea és que les instal·lacions no siguin només per al centre escolar sinó que també se'n puguin beneficiar les entitats del barri, per exemple per fer-hi activitats que inicialment es podrien fer a l'aire lliure però que es podran traslladar en aquesta estructura de l'escola per previsions de pluja.

El projecte ha estat consensuat per les àrees d'Educació i Urbanisme de l'Ajuntament, el Departament d'Ensenyament, la direcció del centre i l'AMPA.