La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt un home acusat d'abusos sexuals a una menor. En el judici, celebrat aquest dimarts, la suposada víctima ha negat els fets i ha assegurat que se'ls va inventar perquè l'acusat (el seu oncle) "la marcava molt". La fiscalia, que ha retirat l'acusació, demanava una pena de cinc anys de presó per al processat, un període de llibertat vigilada i que pagués una indemnització de 3.000 euros a la menor.

L'acusat, que ara té 42 anys, feia de pare de la seva neboda (que ara té 15 anys) des que ella tenia quatre anys, ja que vivia amb la nena i la mare de la menor (la cunyada del processat) a un habitatge de Salt. Abans del judici, la fiscalia considerava que entre l'estiu del 2014 i el febrer del 2016 l'acusat, aprofitant la seva condició d'oncle i pare virtual de l'adolescent, havia protagonitzat "diversos episodis" de caràcter sexual amb la menor.

Així, la fiscalia apuntava que l'estiu del 2014, en una ocasió en què ambdós estaven "jugant", l'home hauria tocat els genitals a la noia (sense que constés que ho fes per sota la roba); hauria acabat dient-li que era "una broma" i que no ho expliqués a la seva mare. També el maig del 2015, segons l'acusació prèvia de la fiscalia, "aprofitant que els tres compartien llit", el processat hauria apujat la camisa de pijama de la menor per fer-li petons a l'esquena, mentre que ella s'hauria aixecat i hauria marxat del dormitori.

Finalment, la fiscalia considerava que el febrer del 2016 l'acusat, dormint de nou al mateix llit amb la noia, hauria tret dels calçotets els seus genitals, amb els que hauria "acariciat" el cos de la menor per darrere. L'home també hauria tocat amb la mà els genitals d'ella qui, quan s'hauria assabentat dels fets, s'hauria mogut preguntant quina hora era.

La defensa de l'acusat, exercida per l'advocat Narcís Badosa, demanava l'absolució del processat. L'home ha manifestat en el judici que l'adolescent s'hauria inventat els fets perquè ell la renyava quan ella "no volia estudiar". Ha afegit que des que la noia havia tornat d'un viatge a Hondures, on viu part de la seva família, "havia fet un canvi". En aquest sentit, la menor ha admès en el judici que va planificar la invenció dels fets mentre estava a Hondures.