L'enginyer Héctor Gómez Díaz ha guanyat el Premi de la Fundació Princesa de Girona 2017 en la categoria d'investigació científica. El guardó ha estat concedit per haver desenvolupat models matemàtics i algorismes per a la simulació numèrica en enginyeria computacional amb aplicacions per a la predicció del creixement del càncer de pròstata de forma personalitzada.

El guardonat no va poder recollir el premi en l'acte d'ahir al Parc Científic de Barcelona perquè és als Estats Units però ho farà el 29 de juny a Girona en el lliurament que presidiran els Reis.

Gómez és enginyer de camins i doctor per la Universitat de la Corunya, on treballa com a professor i ha dedicat part de la seva vida a l'enginyeria computacional i, en particular, a la seva utilització en el camp de la medicina. Un dels seus projectes més reconeguts és MuSIC, que utilitza equacions de gran complexitat per predir el creixement i, per tant, millorar el tractament del càncer de pròstata tenint en compte les particularitats de cada pacient, pel qual ja ha rebut diferents guardons nacionals i internacionals.