Nova reunió de la comissió de seguiment de les obres del parc Central de Girona amb una demanada clara de l'Associació de Veïns de Sant Narcís: «que l'Ajuntament no afluixi la corda i es mantingui la pressió a Adif» per tal que compleixi els nous compromisos adquirits en la reunió amb representantts de l'Ajuntament aquest dimarts a Madrid.

La reunió va ser bastant més calmada del que es podia prfeveure la setmana anterior quan es va posar sobre la taula la possibilitat de tallar les vies del tren si la reunió de dimarts no tenia un bon resultat. O de la manifestació de dissabte on els veïns van protestar ocupant l'entrada de l'estació del TAV.

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va detallar la trobada a Madrid amb el president d'Adif juntament amb l'alcaldessa, Marta Madrenas. Va explicar que el tarannnà ha canviat i va explicar com evolucionaran els treballs de l'empresa Copcisa (adjudicatària de l'obra d'Adif) a la llosa, com es farà la integració amb la xarxa Rescat de seguretat i com s'acabaram les sortides d'emergència. També sobre l'enderroc del passadís cobert que uneix les dues estacions ( finger) i la col·locació de la marquesina. Els veïns vanexposar que ara que l'Ajuntament «ha estirat la corda, que no l'afluixi», segons va explicar el president de l'Associació, Xavier Reyner. Els veïns presents es van emplaçar a noves reunions a l'espera dels coronogrames i calendarització de les obres que Adif ha promès entregar aquest divendres. En funció d'això, es mirarà si es fa algun tipus d'acció de queixa o no.

Els autobusos, en un mes i imig

A la reunió també es va parlar de l'obertura de la nova estació d'autobusos soterrada, que es posarà en funcionament d'aquí a un mes i mig aproxiamadament. Llavors s'haurà d'abordar la remodelació de la plaça d'Espanya on hi ha l'actual estació de d'autobusos, que té tres propietaris (un particular, l'Ajuntament i Adif).