L'Ajuntament farà una macroenquestra per elaborar un mapa socioeconòmic de la ciutat de Girona. Es faran enquestes a 2.700 unitats familiars que inclouran més de seixanta preguntes de tot tipus sobre l'habitatge, situació laboral, si hi ha problemes de salut, si reben ajuts econòmics o si coneixen l'oferta cultural de la ciutat, entre moltes altres. Lesgfamílies s'han seleccionat proporcionalment buscant la diversitat tant de barris com de números de persones que la formen, entre altres. Fins i tot s'ha escollit 700 unitats famíliars formades per una sola persona, ja que es calcula que hi ha un 25% de la població gironina que està en aquesta situació.

Les famílies seleccionades han rebut o rebran properament una carta informativa de l'Ajuntament demanant la col·laboració per tal que responguin l'enquesta. També se'ls trucarà per concertar una trobada d'un equip d'enquestadors a les cases de les famílies que els ajudaran a omplir el formulari. L'Ajuntament ha contractat catorze persones amb un pla d'ocupació i formació per fer aquestes enquestes. Està previst que aquest treball duri unes cinc setmanes. Les famílies que participin a l'nequesta rebran entrades de teatre o de museus.

Tal com han explicat el regidor de l'UMAT, Manuel Martín, i la tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, un cop es tinugin els resultats, es farà un informe per tal de veure quins són els punts vulnerables i els forts i es començarà a actuar-hi. Per exemple, es poden detectar bosses d'oportunitats laborals.