El PDeCat de Salt va aprovar ahir en assemblea trencar l'actual grup municipal de CiU, que lidera Jaume Torramadé, i passar a ser regidors no adscrits. D'aquesta manera, els regidors Josep Valentí, Anna Fuster i Fanny Carabellido abandonaran el grup, mentre que Torramadé, Rosa Pòrtulas i Francisco Andrado seguiran com a CiU, malgrat que actualment tots són independents. Segons va explicar el president del PDeCAT a Salt, Carles Camacho, la decisió s'ha pres perquè el grup municipal de CiU, escollit el 2015, ja no representava la realitat actual. A partir d'ara, va dir, aniran «tots a una» per començar a treballar de cares a les eleccions de 2019.

L'assemblea de militans es va celebrar ahir a les vuit del vespre a la Casa de Cultura de les Bernardes. Camacho, escollit president del comitè local fa pocs mesos, va explicar que havien decidit fer aquesta consulta degut a l'«evolució» dels fets en els darrers mesos. Segons va recordar, el grup municipal es va constituir l'any 2015, quan la situació era molt diferent, i amb un portaveu, Jaume Torramadé, que llavors militava a Unió. «Ha passat el temps i CDC ja no existeix, Unió tampoc té presència, i nosaltres hem creat un partit nou», va indicar. Per això, Camacho va considerar que seria una «incoherència» intentar impulsar una nova formació sense poder marcar perfil propi. L'objectiu del PDeCAT, a partir d'ara, és iniciar les tasques per començar a preparar les eleccions de 2019. En els mesos vinents definiran qui és el candidat de la nova formació: «Hi ha algunes opcions sobre la taula, però és molt aviat encara», va indicar Camacho. El que sí que va garantir és que aniran «tots a una», malgrat que algunes veus, com la de Carabellido, havien defensat que no es fes el trencament.

Vistiplau de la direcció

A partir d'ara, el resultat de la votació s'enviarà a la direcció del PDeCAT a Barcelona perquè li doni el vistiplau. Un cop ratificat, començaran els tràmits per passar a ser regidors no adscrits. El trencament, però, no arribarà abans del ple de dilluns vinent, en què s'han de votar els pressupostos. En aquest ple, segons Camacho, hi haurà acord per votar conjuntament amb CiU determinats temes (els que ja fa temps que es tracten), mentre que es donarà llibertat de vot en d'altres.