El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha culpat l'Ajuntament de Girona de voler «modificar sobre la marxa» el projecte de reposició de la llosa del parc Central. Avui, l'alcaldessa de Girona -juntament amb d'altres tècnics i polítics- es reuneix amb el president d'Adif per abordar un possible retard en les obres, que haurien d'estar acabades a finals d'abril.

Millo defensa que Adif està portant a terme el projecte «tal com estava previst», que no inclou cap «il·legalitat» i que és el consistori qui demana modificar-lo. Una versió, però, que xoca amb la de l'Ajuntament. Des del consistori defensen que han detectar algunes mancances al projecte que, fins i tot, contravenen la normativa, per exemple en materials vinculats a la il·luminació. Enric Millo ha demanat als representants de l'Ajuntament que vagin a la reunió d´avui «amb sentit constructiu» i ha volgut deixar clar, a més, que és Adif «qui ofereix la trobada».

L´exèrcit i Expojove

El delegat també ha parlat sobre la polèmica que ha despertat la presència de l'Exèrcit al saló Expojove i ha insistit que, si les forces armades van al certamen, ho han de fer amb uniforme perquè «la llei ho regula». «Així com les policies estan presents en aquests salons amb els seus uniformes, siguin locals, autonòmiques o estatals, també passa el mateix amb les forces armades», ha dit el delegat de l'Estat. Millo, a més, ha aprofitat per demanar que es deixi de «menystenir» l'Exèrcit i ha subratllat que el seu és un paper de «defensa de les llibertats, la pau, la democràcia i els drets humans».