El pressupost de l'Ajuntament de Salt per al 2017 inclourà una partida de 125.000 euros per a realitzar estudis mediambientals i de mobilitat necessaris per a desenvolupar el sector sud, on s'hauria d'ubicar el futur Ikea. A més, el consistori ha fet una calendarització dels treballs, i preveu que entre finals de 2018 i el 2019 -abans d'acabar el mandat- la primera fase dels treballs urbanístics ja estigui encarrilada. D'aquesta manera, va indicar ahir l'alcalde, Jordi Viñas (ERC), es comença a tirar endavant el «mandat democràtic» dels veïns del poble, que el passat 24 de setembre van votar majoritàriament a favor de la instal·lació d'aquesta gran superfície.

Després de tres mesos de negociacions, l'equip de govern (ERC i IpS-CUP) ha arribat a un acord amb el PSC per tirar endavant els comptes d'aquest any, que inclouen també una partida de 500.000 euros per tirar endavant un pla de treball per incentivar la promoció econòmica i lluitar contra l'atur. En aquest sentit, durant els propers sis mesos s'elaborarà un pla estratègic que traçarà les línies de treball en aquests àmbits des d'ara i fins a finals de mandat. Aquesta ha estat una de qüestions en les quals més ha insistit el PSC per donar el seu «sí» al pressupost. La portaveu socialista, Iolanda Pineda, va assenyalar que la prioritat ha de ser la creació de llocs de treball, i que per a aconseguir-ho primer cal saber quin és el perfil de les persones que es troben en situació d'atur. D'aquesta manera, va indicar, es podran dissenyar les estratègies més adequades.

D'altra banda, l'acord del govern amb els socialistes també garanteix la continuïtat de l'Oficina d'Habitatge, ara que s'ha acabat el programa Salt 70 amb què la Generalitat cobria la meitat del projecte. Amb aquest acord, es garanteix la continuïtat del personal de l'àrea.

Finalment, l'acord també preveu que es pugui ubicar una oficina de denúncies al mateix edifici de l'Ajuntament, la posada en marxa de l'Ateneu de la Coma-cros i renovar la normativa del Consell Escolar Municipal, que va ser aprovada fa vint anys. També es consignen 130.000 euros per a les comunitats de propietaris, que podrien arribar fins a 200.000 si arriba una aportació de 70.000 euros de l'Estat.

L'equip de govern està obert a seguir negociant amb la resta de partits per sumar nous suports. Els comptes s'aprovaran en el ple del dilluns 27 de març.