Per què ha d'anar el Trueta a Domeny i no a Salt, on el proposen el president del Col·legi de Metges i diversos caps d'àrea?

Des de la Generalitat sempre hi havia hagut la voluntat que anés al nord de Girona. Per això, quan va sortir el nom del Trueta a Salt, vaig fer el que vaig fer. Durant aquests mesos he pogut comprovar que entre els professionals no hi ha, en absolut, unanimitat sobre el fet que hagi d'anar a Salt. A partir d'aquí, n'hem de parlar. A més, una cosa eren els terrenys anteriors que s'havien proposat a Girona, que no reunien els requisits. Però amb la nova proposta, molta gent ha canviat d'opinió.

La Generalitat, però, no té pressa per construir el nou edifici. Hi insistiran?

Sí. La meva prioritat és que primer es facin les inversions que calen a l'hospital actual, on calen reformes. Però a part d'això, sí que insistiré en el nou. Jo vull que s'adquireixin els terrenys de Domeny, la part que és de privats, i després la Generalitat tindrà tot el temps que necessiti fins que pugui assumir el nou hospital. L'Ajuntament estem disposats a cedir gratuïtament la nostra part, i també estem disposats a parlar de l'ICIO, les taxes, impostos... si no s'ha de cobrar, en podem parlar.

Si l'Ikea va a Salt, serà una oportunitat perduda per a Girona?

No, en absolut. A Girona tenim un sòl limitat, i no hi havia un terreny adequat per implementar-hi l'Ikea. Per tant, que es posi a Salt, cap problema. El més important és que tota l'àrea sigui un motor dinamitzador, i tant és si les empreses s'instal·len aquí o allà. Potser sí que preferiria que anés a Girona, està clar, però això no és una guerra. Volem exercir de capitalitat sense prepotència i amb generositat.

Amb els equipaments, però, han lluitat perquè el nou institut o el Trueta es quedin a la ciutat.

Això és diferent, perquè parlem d'usuaris. I si tenim dèficit de places educatives, la meva obligació és procurar que n'hi hagi.

Va criticar les maniobres de l'exèrcit al castell de Sant Miquel, però els permetran ser a l'Expojove i van votar en contra d'una moció per desmilitaritzar la ciutat. No és contradictori?

No prohibirem mai ni a l'exèrcit ni a cap entitat anar enlloc. A més, Celrà havia aprovat la moció, i de què va servir? De res, perquè hi van anar igual. I a mi no em dona la gana fer coses de cara a la galeria. Sóc pragmàtica i buscaré la millor forma d'arribar a l'objectiu. Això sí, em vaig queixar quan van anar a Sant Miquel perquè eren uns irresponsables: què anaven a fer maniobres en un lloc que és gairebé urbà? Pel que fa a Expojove, si féssim un codi ètic prohibint la presència de l'exèrcit a la Fira, seria impugnable i es perdria. Per tant, no penso vendre fum.

No va anar a la inauguració de la seu de la Fundació Princesa de Girona. Si la tornen a convidar a actes, hi anirà?

Ja ho anirem veient, però sé que estan fent programes d'emprenedoria molt interessants per a joves.

El Parc Científic segueix penjant d'un fil, i el rector s'ha queixat de falta de suport institucional.

Les institucions són lentes. Tenim uns filtres, però dir que no ens involucrem prou no seria just. Les institucions han deixat clar que faran tot el que estigui al seu abast.

És optimista?

Sí. Al final el seny sol acabar obrint-se pas, i l'Estat entendrà que no es pot permetre una altra cosa. Si no, demostrarien que no tenen el més mínim sentit comú.