L'Ajuntament de Girona va aprovar ahir les bases que han de regir la licitació per contractar l'empresa que portarà a terme el projecte «Estratègia Turística de Girona i el seu territori. Pla d'Accions per un turisme sostenible i de qualitat». Aquest projecte, que inclourà una diagnosi de la situació econòmica i turística i un pla d'accions, hauria d'estar enllestit abans de final d'any i compta amb un pressupost inicial de 64.800 ?.

Amb el pla estratègic es pretén definir el model turístic que es vol assolir a la ciutat en l'horitzó temporal dels propers sis anys i les actuacions a portar a terme per arribar-hi, amb l'objectiu de potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al turisme, generar la creació de llocs de treball de qualitat i vertebrar productes turístics que permetin desestacionalitzar la temporalitat i diversificar l'oferta.

El pla estratègic suposa un nou estadi dins de les polítiques de turisme i serà el primer del qual disposarà l'Ajuntament. Aquest document, molt reivindicat, i un dels compromisos del Pla de Govern 2016-2019, ha de ser el full de ruta de les polítiques turístiques municipals que ha de permetre fer una gestió sostenible del turisme amb tots els agents implicats.

Entre els criteris de licitació s'han prioritzat els elements vinculats a la qualitat tècnica, metodològica i organitzativa del projecte per sobre dels criteris econòmics, i es valorarà també la inclusió d'elements innovadors que ajudin a dinamitzar el procés participatiu.