Els veïns de Sant Narcís ja no poden més. Fa quasi nou anys que estan aguantant les eternes obres del TAV al parc Central i el possible retard en la reposició de la llosa ha esgotat la seva paciència. I han près una decisió: si la reunió de dimarts a la seu d'Adif entre els representants de l'administrador ferroviari i de l'Ajuntament té un resultat que no els convenç, tallaran les vies del tren. A aquesta reunió hi anirà l'alcaldessa, Marta Madrenas, a més d'altres representants municipals, que es trobaran amb el president d'Adif, Juan Bravo. La decisió dels veïns la coneixen els grups municipals que, a més, haurien assegurat que estaran al costat dels veïns quan baixin a les vies del tren. Aquesta mesura la van fer saber en la reunió de la mesa del seguiment de les obres. A banda dels polítics -hi eren tots menys el PP- també hi havia les diferents associacions de Sant Narcís i la Federació d'Associacions de Veïns.

Sobre la taula hi haurà el projecte actual de la reposició de la llosa, que va amb retard perquè hi ha determinats aspectes que l'Ajuntament ha demanat canviar perquè no s'adaptaven a la normativa. L'empresa adjudicatària, Copcisa, està a l'espera del que decideixi Adif. L'ens ferroviari ha advertit que alguns canvis significarien un augment del pressupost i més temps per acabar els treballs. Una de les discussions afecta el material de les canonades per on passen les connexions de la il·luminació.

«Adif Desastre»

De moment, aquest dissabte s'escalfaran motors amb una manifestació coincidint amb la tradicional penjada de crespons negres de protesta al parc Central. Aquest cop, els convidats a la penjada de crespons seran Josep Campmajó i Toni Vallory. Segons l'Associació de Veïns, perquè són «dos ciutadans de Girona implicats i molt actius en l'àmbit comercial, gastronòmic» que sempre han donat suport a la protesta veïnal. La manifestació es farà a les set de la tarda a l'entrada de l'estació del mateix parc Central sota el lema «Recuperem el parc Central. Adif Desastre».