Nou entrebanc en les obres de reposició de la llosa del parc Central de Girona. L'Ajuntament ha detectat un relentiment dels treballs i ha demanat una reunió urgent. Inicialment, dos responsables d'Adif tenien previst venir dijous a Girona a donar explicacions, però finalment Adif ha emplaçat el consistori gironí a una reunió a la Direcció General de l'administrador ferroviari, de Madrid, dimecres vinent.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va explicar durant el ple municipal que l'alentiment, segons tècnics munipals, podria tenia veure amb amb el projecte tècnic i en temes d'il·luminació, on l'empresa contractada i Adif no estarien d'acord en una adaptació de la normativa.

«N'estic farta»

«No acceptarem cap més retard», va advertir Madrenas. L'alcaldessa va assegurar que ara només són «sospites» però que n'estava «farta» i que «Adif no és digna de la nostra confiança». No va descartar accions contundents de protesta i va repetir que s'està eleborant un informe de reclamacions que podria acabar als jutjats.

Adif va adjudicar les obres a l'empresa Copcisa per 1,7 milions d'euros. La signatura que donava inici als treballs va ser el 22 de novembre i el termini d'execució era a finals d'abril.Però ja a les primeres setmanes no es veien quasi treballadors i al llarg del febrer, tampoc.

Aquesta zona, on hi ha la llosa de l'estació soterrada, va deixar de ser un parc urbà l'estiu de l'any 2008, quan van començar les obres de l'alta velocitat, i és la darrera zona que l'Estat ha de tornar al seu aspecte original.