Girona va constituir ahir la Taula dels Mercats de marxants, que servirà per definir el futur del sector. Aquest serà l'espai on es podran debatre qüestions com la qualitat i tipologia de l'oferta, l'espai i la dimensió del mercat i, sobretot, la seva ubicació, ja que hi ha un debat obert sobre si s'ha de quedar a la Devesa o s'ha de traslladar a un altre emplaçament. Ahir, però, totes aquestes qüestions van quedar sobre la taula perquè durant la sessió només es va aprovar el funcionament de la Taula, la composició, els objectius, les funcions i el calendari de les reunions.

De la Taula en formen part representants de l'equip de govern (Glòria Plana, Joan Alcalà, Sílvia Paneque i Narcís Sastre), els grups de l'oposició, els representants dels marxants (l'Associació de Marxants de les Comarques Gironines i el Gremi de Marxants de Girona i Comarques), així com tècnics municipals. De cara a la propera reunió, que se celebrarà després de Setmana Santa, l'Associació de Marxants s'ha compromès a portar a l'Ajuntament un informe amb les seves peticions i propostes.

Tractar temes no regulats

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, confia que aquest espai «serveixi per poder tractar temes no regulats i rellevants per tenir un mercat de qualitat i de referència a la demarcació, així com per detectar possibles problemàtiques i poder arribar a acords consensuats per oferir solucions i millores al respecte a fi de poder tenir el mercat que la ciutat es mereix».