L'associació de veïns del Barri Vell de Girona s'ha mostrat preocupada perquè l'Ajuntament els ha comunicat que, de cares a la preparació de Temps de Flors, tornarà a utilitzar herbicida amb una base de glifosat per acabar amb les males herbes. Els veïns recorden que l'Agència Internacional per la Investigació del Càncer va definir el glifosat com a «probablement cancerigen per a l'ésser humà».

L'any passat, els veïns ja van mostrar la seva peocpuació a l'Ajuntament perquè durant Temps de Flors es van utilitzar aquest tipus de pesticides. Segons diuen, els van dir que buscarien solucions per al 2017, i de fet el consistori es va comprometre públicament a reduir l'ús d'aquest tipus de productes.

Ara, els veïns estan decebuts perquè el consistori els ha dit que el tornarà a utilitzar. Segons indiquen, no només pot tenir efectes nocius en els humans, sinó que també hi ha «evidències que la flora i la fauna també poden quedar danyades per a l'ús del glifosat». Per tot plegat, lamenten que l'Ajuntament segueixi utilitzant aquest tipus de productes.