El passat dijous 9 de març, el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, i el nou Director Regional de Popular a Girona, Salvador Guiral, com a representats de les dues entitats, van renovar l’acord de col·laboració signat per primer cop l’any anterior.

Popular amb la renovació de l’acord té l’objectiu de consolidar el gruix de clients provinents dels sectors turisme i hostaleria de la província de Girona. Per aquest motiu, l’acord d’enguany ofereix una millora de les condicions per a tots els associats de les onze associacions que formen la Federació, respecte a l’any anterior.

L’oferta es basa en l’atenció personalitzada i feta a mida per les empreses i/o autònoms, en productes i serveis específics pels sectors del turisme i l’hostaleria, tal i com: comptes de crèdit, préstecs i leasings, confirmings, condicions de TPV, avals, targetes per a pimes i autònoms, etc. I enguany s’ha afegit el Renting, tenint en compte que és un producte que actualment està en auge dintre del sector turístic.

Salvador Guiral va afirmar que Popular amb aquest acord posava a la disposició dels empresaris turístics i d’hostaleria tots els productes de l’entitat bancària, amb l’objectiu d’ajudar-los en el seu negoci.

Antoni Escudero va dir que la renovació d’aquest acord era una mostra de l’entesa entre les dues parts, així com que esperava seguir col·laborant i que Popular continués essent present entre el sector turístic, que és el motor de l’economia gironina.

Popular

Amb una quota de mercat del 9,36%, Popular compta amb 110.000 clients a la província de Girona, dels quals 25.000 són pimes, autònoms i comerços. El 2016, el banc va portar a terme nova contractació de crèdit a pimes en aquesta província per un import de 327 milions d’euros. Addicionalment, Popular ha augmentat durant l’últim any la seva quota de mercat en dipòsits a la província en un 2,71%.

Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per onze associacions comarcals i/o locals: l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, l’Associació d’Hostaleria, restauració i turisme de Girona, l’Associació d’Hostaleria de Blanes, l’Associació d’Hostaleria de la Selva, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, l’Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, l’Associació d’Hotels i Càmpings de Cerdanya i l’Associació de Turisme Rural Girona.

Les onze associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.550 empreses federades.