Dos detinguts a Girona per col·locar bitllets de 20 euros falsos a diversos comerços de la ciutat. Aquests introduïen els bitllets falsos accedint a diferents establiments, comprant o consumint aliments de poc valor i pagant amb un bitllet fals de 20 euros amb l'objectiu que els tornessin diners de curs legal.

Els fets es remunten al 28 de febrer, quan els Mossos van saber que dos homes es dedicaven a anar a comerços per intentar col·locar bitllets falsos de 20 euros. El primer fet va passar en un estanc. Un dels autors va comprar una travessa amb aquest bitllet mentre que l'altre va intentar bescanviar-ne un altre sense èxit. Aquell dia van poder introduir aquest bitllet fals i ho van intentar en dos comerços més. Arran d'aquests fets, els Mossos de la Unitat d'Investigació de Girona van intentar esbrinar qui estaria darrere d'aquesta distribució de bitllets falsos, fins que el 3 de març van detenir dos homes. Aquell mateix dia agents de paisà van veure dos homes entrant en una carnisseria i, tan bon punt en sortien, marxaven en direcció a un altre local, en aquest cas un bar, on va prendre una consumició. En aquest recorregut també van entrar en una botiga de música. Els agents els van interceptar, identificar i detenir per distribució d'aquesta moneda falsa. En l'escorcoll els van trobar quatre bitllets de vint euros falsos.

D'aquesta manera els autors introduïen els bitllets falsos accedint a diferents establiments comprant o consumint aliments de poc valor i pagant amb un bitllet fals de 20 euros amb l'objectiu que els tornessin diners de curs legal. Escollien establiments on poder passar desapercebuts i on poder realitzar la compra en poc temps sense que en ocasions el botiguer detectés la seva falsedat. En alguns establiments accedien els dos autors i en d'altres de forma individual, on un d'ells feia de vigilant a l'exterior.

Els detinguts, a qui els consten antecedents pels mateixos fets, van passar el dia 4 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.