L'Ajuntament de Girona ja ha decidit on posarà les tres caixes per al radar rotatiu que ha comprat. N'hi haurà en un tram de l'avinguda Lluís Pericot, a la carretera de Barcelona i al pont de Fontajau. Es tracta de tres punts on s'ha constatat amb un estudi municipal que hi ha molts accidents de trànsit i que aquests estan lligats a la velocitat dels vehicles. Funcionaran en els dos sentits, ja que són capaços de captar amb precisió el vehicle infractor en un espai amb sis carrils.

El concepte escollit permetrà assegurar que els conductors redueixin la velocitat als tres punts tot i que només hi haurà l'aparell sancionador en un dels llocs. Això és possible perquè als tres trams hi haurà una caixa però no vol dir que al seu interior hi hagi el radar. Només hi serà de tant en tant, ja que la policia anirà fent rotar l'aparell sense indicar en quin dels tres punts està situat. Segons el tinent d'alcaldia de Via Pública, Mobilitat i Urbanisme, Joan Alcalà, la mesura no pretén caçar conductors i sancionar-los, sinó que busca reduir accidents. Per això, s'han situat en punts on un estudi ha determinat que se'n produeixen molts.

Els tres vials escollits són amples i, per tant, és més fàcil que el conductor premi l'accelerador si no troba cap «obstacle» com un semàfor o una rotonda. A l'Avinguda Lluís Pericot l'aparell estarà situat al tram de Girona 2, a prop de la rotonda on es connecta amb el carrer del riu Cardener. En aquesta zona, els veïns sempre s'han queixat de l'excés de velocitat dels vehicles i de la forma de la rotonda que, com que està desplaçada, permet que quasi no hagi de frenar i puguin fer-la recta. Hi ha hagut accidents amb cotxes encastats en edificis i en fanals.

El radar del pont de Fontajau es posarà perquè no hi ha cap semàfor i els vehicles acaben agafant molta velocitat en un lloc on hi ha carrils bici a la calçada i alguns ciclistes han alertat de la perillositat de tenir els cotxes tan a prop.

El de la carretera Barcelona en el tram entre els carrers Segre i Cardener. La carretera Barcelona és un dels vials on es produeixen més accidents. En aquest tram ja no hi ha tants semàfors com al centre, i això afavoreix que els vehicles puguin anar a més velocitat.

A Campdorà

En un futur està previst posar una quarta caixa. Es posarà a la carretera de Campdorà on els vehicles també agafen molta velocitat. Es volia posar ja però el vial és competència de la Generalitat i se li ha hagut de demanar permís. No es preveu que hi hagi cap entrebanc perquè a curt termini també acabi entrant dins de la rotació de radars.