El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) ha fet donació avui del fons documental de l'entitat a l'arxiu de l'Ajuntament de Girona. El fons està format per 122 capses d´arxiu, 23 carpetes de gran format i 4 caixes de documentació hemerogràfica, gràfica, fotogràfica i audiovisual. Alguns dels documents tenen molt valor ja que pràcticament tenen cent anys.

La documentació ingressada -datada entre els anys 1920 i 2016- està constituïda per les memòries anuals de l´entitat del període 1976-2004 (exceptuant el cursos 1989-1990 i 1994-1995), que contenen els resums de les activitats de l´associació; la col·lecció gairebé completa dels butlletins mensuals del GEiEG compresos entre els anys 1920 i 2016; 724 cartells datats entre 1922 i 2016, entre els autors dels quals hi ha els artistes Antoni Varés o Domènec Fita; 65 capses d´arxiu amb positius fotogràfics i 2 capses amb negatius i diapositives des de l´any 1925 fins al 2008, i 30 unitats documentals de vídeos del període 1987-2005, majoritàriament gravacions d´actes culturals i populars organitzats per l´entitat.

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de l´entitat, Francesc Cayuela, han presentat la donació acompanyats del cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l´Ajuntament de Girona, Joan Boadas.

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar "l´acte de generositat de l´entitat" alhora que ha manifestat que "l´Arxiu Històric de la Ciutat és el millor lloc per tenir protegit el patrimoni documental de l´associació". En la mateixa línia, el president del GEiEG, Francesc Cayuela, ha remarcat "el treball que s´ha fet per classificar tot el patrimoni per tal de preservar-lo". La documentació es podrà consultar a partir de demà, tal com ha explicat el cap de l´Arxiu, Joan Boadas.

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí va ser fundat a Girona l´any 1919 amb l´objectiu de fomentar l´excursionisme i altres fins recreatius i culturals. És la primera entitat de Catalunya dedicada a l´esport amateur i una de les que té més nombre de socis.