L'Ajuntament de Girona condicionarà part dels terrenys reservats per a la construcció del futur hospital Josep Truetafutur hospital Josep Trueta, a Domeny, per ubicar-hi un aparcament amb capacitat per a 70 autocaravanes. La instal·lació serà de caràcter provisional, fins que es doni llum verd al nou hospital.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà (CiU), entre el 2 i el 4 de juny se celebrarà a Girona la Sea OtterSea Otter, una trobada ciclista a la qual es preveu una gran aflùencia de gent, molts dels quals es desplaçaran en autocaravana. Davant d'això, les regidories d'Esports i Promoció Econòmica van demanar a Urbanisme que habilités un espai per a estacionar-les. Per això, l'Ajuntament ha decidit habilitar un espai a Domeny, als terrenys on Girona vol que s'edifiqui el futur Trueta, per tal que hi puguin estacionar fins a un total de 70 autocaravanes. I aprofitant que es farà aquesta prova pilot, l'Ajuntament té previst mantenir aquest espai per un temps indeterminat, a veure com funciona. Això sí, Alcalà subratlla que serà una instal·lació provisional, ja que els terrenys continuaran destinats al futur hospital. Però com que aquest encara pot trigar a arribar, de moment s'aprofitarà per a les autocaravanes.

Segons indica Alcalà, l'Ajuntament només haurà de condicionar el terreny per poder fer el nou aparcament. Un cop arreglat, comptarà amb una «instal·lació de mínims» amb els serveis bàsics, que ja hi són (el terreny compta amb il·luinació i sistema d'aigües grises). El regidor assenyala que, en només deu minuts, la gent podrà ser al pavelló de Fontajau, on se celebrarà el festival Sea Otter. A més, també subratlla que el terreny es troba just al costat de la sortida de l'autopista de Girona Oest.

Ubicació per al càmping-escola

D'altra banda, segueix sobre la taula el projecte per fer un càmping-escola a la ciutat de Girona, que seria el primer de tot l'Estat. La proposta està liderada per l'associació de càmpings de les comarques gironines i tindrà com a patrons diferents administracions públiques. La primera opció dels promotors eren uns terrenys de 2.000 metres quadrats a Domeny, però probablement s'hauran de descartar perquè s'ha determinat que són inundables. En aquests moments, s'està buscant un nou emplaçament entre diferents opcions, que passen per Campdorà, Taialà o uns terrenys diferents a la pròpia zona de Domeny.

L'objectiu del càmping-escola, a banda de rebre clients, serà el de formar persones que vulguin dedicar-se a aquest sector: des d'estudiants de Turisme fins als que es vulguin dedicar a la jardineria, el manteniment de piscines o l'animació, entre altres.