L'associació de mares i pares d'alumnes de l'institut Salvador Sunyer de Salt ha pintat aquest diumenge els barracons del centre. Es tracta d'una acció reivindicativa per «dignificar» els barracons del centre educatiu, ubicat al carrer Miquel Martí i Pol. Les famílies reclamen des de fa anys diverses millores a l'equipament al Departament d'Ensenyament, que es troba en mòduls prefabricats des de la seva inauguració el curs 2004/2005.

Entre les millores demanades hi havia que es pintessin els barracons. Segons l'AMPA, però, només se n'havia pintat un i el temps anava corrent i els barracons perdent la pintura.

Davant la insistència dels familiars i de l'equip docent del centre, el Departament es va comprometre a pagar el cost de la pintura però la mà d'obra la van haver de posar les mares, els pares i els professors, segons l'AMPA.

La intervenció es va fer aquest diumenge al matí. Familiars i docents van rascar i pintar de blanc els mòduls prefabricats i van senyalitzar amb colors diverses cartelleres.

Posteriorment es va rotular el centre amb el logotip en vinil per millorar la seva identificació des de l'exterior. El vinil el van realitzar els alumnes d'Impressió gràfica i converting de l'institut Santa Eugènia. En acabar els treballs, els participants van compartir un esmorzar.

Des de l'AMPA s'ha recordat que des del 2004 l'institut es troba situat en terreny provisional, sense edifici construït i en mòduls anomenats popularment barracons. Mentre no es construeix l'edifici definitiu, les mares i els pares asseguren que lluitaran per dignificar i millorar el centre.