La Policia Municipal de Girona va detenir, al voltant de la una de la matinada del 12 de febrer, Bernabé G.J., de 35 anys, i Stefania Liliana D., de 20 anys, veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública ja que portaven cent grams de cocaïna en un cotxe, amagats a la cadireta on hi havia un nadó. Cap té antecedents.

Dues patrulles estaven fent un control de seguretat viària en una rotonda a tocar de la sortida de l'autopista AP7. Un agent va observar com el conductor d'un cotxe amagava un objecte a la part del darrere, on viatjava també una noia i un nadó. També va veure com la dona ocultava quelcom a la cadireta on viatjava l'infant.

Tot seguit, els policies van identificar-los. En fer l'escorcoll van constatar que al terra dels seients posteriors hi havia una bossa de mà amb un paquet amb cocaïna embolcallada amb plàstic i camuflada entre bolquers. A darrere de la cadireta de retenció infantil hi van trobar un altre paquet. En els moneders de mà l'home duia de 2.865 euros en fraccions de bitllets i la dona,180. En total, més de 3.000 euros. També duien tres telèfons mòbils. El fill ha estat lliurat a familiars dels detinguts.