ERC-MES de Girona ha demanat a l'Ajuntament que prengui mesures per acabar amb el «greu problema de segregació escolar» a la ciutat. Segons va explicar ahir el regidor Pere Albertí -que durant l'últim mes ha visitat pràcticament totes les escoles gironines-, hi ha centres on gairebé tot l'alumnat és d'origen forani, mentre que en d'altres només hi ha un 15% de nouvinguts. «Cal abordar aquest problema», va assenyalar.

Albertí va indicar que, segons un informe del Síndic de Greuges fet públic l'any passat, Girona és la quarta ciutat amb un major nivell de segregació escolar de Catalunya. Per això, va demanar que s'abordi la qüestió de la zonificació i va apostar per definir un nou mapa escolar que pugui mitigar la situació. En aquest sentit, va posar com a exemple els «casos d'èxit» de Banyoles, Olot o Vic, on hi ha un percentatge d'immigració molt més elevat que a Girona i malgrat això tenen nivells de segregació molt menors. Albertí va advertir que es tracta d'un procés «lent», però va indicar que des de l'Ajuntament s'han d'anar fixant objectius per assolir-lo amb èxit.

En una roda de premsa celebrada ahir davant del Col·legi Verd de Girona, els republicans van proposar més recursos per als centres escolars. Però no només a nivell econòmic -que també, per exemple a través de les beques d'igualtat d'oportunitats-, sinó també a través de projectes com els Plans Educatius d'Entorn. Seogns va exposar Albertí, és important vincular l'escola amb l'entorn i les famílies, una tasca a la qual, segons va recordar, es va dedicar molt l'exregidora Núria Terés. També va defensar la necessitat de tirar endavant «projectes educatius novedosos», com ara els desenvolupats a les escoles Mare de Déu del Món -ara rebatejada com a Àgora- o Santa Eugènia.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va indicar que l'educació «és un dels pilars més importants de la societat», i va destacar la «dedicació» que hi posen molts professors: «Amb la seva feina supleixen moltes de les mancances que hi ha en aquest sector», va indicar.