El web de l'Ajuntament de Girona ha estrenat un nou visor que permetrà consultar els paràmetres que s'han utilitzat per establir l'assignació que té cada barri en els pressupostos participats. Aquests paràmetres inclouen elements com ara les dades demogràfiques, la superfície o els equipaments que té cada barri.

Tal com estableix el reglament, la Comissió Mixta de Ciutat assigna a cada barri una quantitat pressupostària determinada a partir d'uns criteris objectius: el nombre d'habitants, la superfície que ocupa el barri, la densitat de població, aspectes socials i els equipaments dels quals disposa cada zona.

Amb aquesta nova eina, es persegueix l'objectiu de «fomentar la transparència de la informació de la qual dipsosa l'Ajuntament i facilitar la consulta d'aquesta informació a la ciutadania», segons assenyala el regidor de Participació, Eduard Berloso.

Un cop finalitzat el període de recollida de propostes a través del web municipal, les primeres assemblees de barri per a presentar-les tindran lloc entre el 27 de febrer i el 9 de març. Les opcions que surtin escollides d'aquestes trobades es traslladaran a l'equip de valoració tècnica i econòmica, que emetrà informes sobre la seva viabilitat.

Votacions de l'1 al 13 de juny

A través d'unes noves assemblees, que tindran lloc entre el 24 d'abril i el 5 de maig, s'acabaran de definir quins projectes se sotmeten a consulta dels veïns. Finalment, aquests podran donar la seva opinió entre els dies 1 i 13 de juny.