La patronal FOEG conjuntament amb Acció de la Generalitat impulsen per segon any consecutiu el programa per acostar la tasca empresarial a més de 600 alumnes de sisè de primària d´una vintena d´escoles de les comarques gironines. El projecte compta també amb la col·laboració del Departament d´Ensenyament.

Després de l´èxit que va tenir el curs passat la iniciativa, aquest any hi ha hagut nombroses peticions d´escoles que hi volien participar. El programa s´ha plantejat en aquesta segona edició anar més enllà. Per això s´ha decidit incorporar una nova fase per tal que els alumnes puguin desenvolupar projectes empresarials. En aquesta nova fase, que es du a terme conjuntament amb la Diputació de Girona, hi participaran alumnes de sisè de primària de les set escoles que s´han seleccionat d´entre la vintena que van participar l´any passat.

Aquesta iniciativa, pionera en les seves característiques a Catalunya, ha arrencat de nou aquest mes amb la visita, la setmana passada, d´una vintena d´alumnes de l´escola Juncadella, de la Cellera de Ter, a l´empresa MITSA, de Tortellà i amb una altra visita d´alumnes de l´escola Mare de Déu dels Socors, d´Hostalric, a Garatge Plana, de Fornells de la Selva.

Aquest dimecres una quarantena d´alumnes de l´escola El Pla de Salt han visitat l´empresa Rieju de Figueres. L´objectiu del programa és que els alumnes coneguin amb detall, a través de xerrades i visites, la tasca que fan les empreses del territori i el seu funcionament. Les enquestes fetes fins ara per la patronal gironina s participants, en el marc del programa, posen de manifest que cal aprofundir en el coneixement de la tasca que realitzen els empresaris i emprenedors i del valor social de l´empresa. La FOEG destaca que d´aquesta manera els alumnes tindran una visió més àmplia del teixit empresarial.

La patronal gironina considera molt important reivindicar la figura de l´empresari i el seu paper clau en la creació de llocs de treball, creixement econòmic i benestar dels territoris. "Jo de gran vull ser com tu" vol apropar l´empresa a l´escola. El programa està adreçat a nens i nenes entre 11 i 12 anys ja que es tracta d´una d´edat amb molta curiositat per aprendre i un bon moment per fonamentar l´actitud emprenedora.