El sorteig de places del Girona 10 va servir ahir per escollir el número de tall a partir del qual s´han seleccionat els afortunats de cada una de les 4.041 places dobles d´hotel i restaurant a 10 euros per persona. Les extraccions de les cinc boles van fer que aquest número fos el 33.731. A banda dels àpats i els allotjaments, la ciutat acollirà una cinquantena d´activitats del 27 al 29 de gener.

Com s´ha de confirmar

El sorteig es va celebrar ahir al migdia a la plaça dels Apòstols de la Catedral de Girona. A partir d´ahir mateix a les quatre de la tarda i en un marge de 24 hores, els guanyadors han de rebre un correu electrònic on se´ls hi ha de concretar quina plaça els ha tocat i com han de fer efectiva la reserva. Les persones que no han resultat afortunades també han de rebre un correu electrònic informatiu. Els afortunats disposaran de tres dies per confirmar la seva reserva (fins al 20 de gener a les deu del matí).

Passada aquesta data, els establiments participants podran assignar les places sobrants a qui vulguin. Per tant, a partir del 20 de gener tothom que ho vulgui podrà consultar a la web de Girona 10 quins establiments formen part de la campanya i contactar-hi directament per saber si els han quedat places disponibles o si tenen alguna promoció especial amb motiu de l´esdeveniment.

6.000 menys que l´any passat

Al sorteig s´hi van apuntar un total de 43.789 persones, unes 6.000 persones menys que l´any passat. Segons el president dels hotelers de Girona, Josep Carreras, en part es deu al fet que en aquesta edició hi havia menys «premis» perquè els cinemes no han sortejat entrades, ja que directament faran la promoció de dues entrades a deu euros.

L´alcaldessa, Marta Madrenas, va recordar ahir que una campanya com la de Girona10 ajuda a desestacionalitzar el turisme, portant visitants i fent promoció en unes dates, com les de principis d´any, on sol haver-hi una davallada en la quantitat de turistes que visiten la ciutat.

El sorteig es va celebrar a la Catedral de Girona amb motiu de la commemoració del seu 600 aniversari. Les boles, les van extreure Isabel Lozano, com a representant de la Fundació Ser.Gi; el president de la Federació d´Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero; el president del Girona F.C, Delfí Geli; l´alcaldessa, Marta Madrenas; i Josep Maria Gonzàlez, com a representant de CaixaBank.