El Partit Animalista- Pacma ha demanat «més sensibilitat envers els animals que participen a la cavalcada» de Reis de Girona i que s'eliminin els tambors que es fan sonar a sobre dels cavalls. El Partit Animalista a Girona afirma que ha rebut l'avís molts ciutadans i demanarà a l'Ajuntament que els animals que formin «rebin un tracte més adequat en relació al soroll que han de suportar».

«Hem pogut comprovar que els cavalls aguanten un soroll molt alt i proper a les seves orelles de forma continuada», indiquen. En l'escrit al consistori instaran el govern a revisar aquest protocol i els preguem que disminueixin o eliminin l'ús de tambors sobre els cavalls.

El Pacma recorda que «creu fermament que una cavalcada de reis més ètica i empàtica amb els animals és possible». En aquest sentit, apunta que «ja són moltes les ciutats que prescindeixen d'animals la nit del 5 de gener». Els animalistes assenyalen que «les tradicions han d'anar evolucionant al mateix nivell que ho fa la societat, que actualment reclama de forma majoritària un tracte digne als animals i vetlla pel seu benestar. I conclouen: «Girona no es pot quedar enrere».