Girona, a través del Patronat Call de Girona, es va sumar ahir a la celebració de la festivitat de Hannukkà, la festa jueva de les llums. Enguany, l´encesa de les sis primeres espelmes del canelobre de Hanukkà, va anar a càrrec de Víctor Sörenssen, en representació de la Comunitat Israelita de Barcelona; el col·lectiu d´alumnes d´hebreu de l´Institut d´Estudis Nahmànides del Patronat Call de Girona; l´imam Mostafa Ben Hamza i el senyor Zouhaire, en representació de la comunitat musulmanai del Centre Islàmic de Girona Mesquita Assalam; mossèn Joan Solés i Pujol, en representació del Bisbat de Girona; Josef David Sánchez Molina, cònsol honorari d´Israel a Barcelona, en representació de l´ambaixada d´Israel a l´estat espanyol; i l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. L´acte va estar dirigit pel rabí principal de la Comunitat Israelita de Barcelona, Simon Meyer Bar Hen.

Després de l´encesa, es va donar pas al grup musical Tati Cervià Trio, que va animar la vetllada amb un repertori de cançons i danses típiques de la festa de Hanukkà.

Per acabar, el públic assistent va poder degustar sufganiot, uns ­bunyols dolços tradicionals. A més, el Patronat va posar a disposició dels gironins un petit canelobre commemoratiu.

L´activitat està organitzada pel Patronat del Call i la comunitat jueva de Barcelona, amb la col·laboració de la plataforma cultural Mozaika de Barcelona, el Bisbat de Girona i la comunitat musulmana local. La festa, simbolitza la renovació de la llum, vol també manifestar la voluntat de Girona de ser ciutat de trobada i acostament de cultures, ciutat oberta a la riquesa de la diversitat.