n El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha reclamat que l'audiència pública del pressupost se celebri abans de l'aprovació per Ple dels comptes municipals. «No té sentit que es debatin els comptes amb la ciutadania un cop ja estan aprovats» ha valorat la portaveu del grup, Maria Mercè Roca.

Roca ha recordat que l'audiència pública és una figura de participació ciutadana inclosa en el reglament de la participança de l'Ajuntament, aprovat l'any 2005 i obra de Francesc Ferrer (ERC). Un dels objectius d'aquesta iniciativa, ha exposat Roca, «és el debat entre l'Ajuntament i la ciutadania de qüestions especialment significatives de l'acció municipal», com ara els pressupostos. Segons la portaveu, «l'interessant és que la gent pugui fer aportacions als comptes de l'Ajuntament», en lloc «d'escoltar-ne passivament l'explicació que en fa el govern un cop aprovats». Per aquesta raó, el grup d'ERC-MES ha reclamat que l'Ajuntament convoqui l'audiència pública sobre els pressupostos per al 2017 abans que s'aprovin per Ple, el 9 de gener.

A més de l'audiència pública, Esquerra s'ha mostrat partidària que la ciutadania pugui «participar de forma integral en l'elaboració del pressupost», i s'ha referit que s'hauria de «transcendir l'actual model de pressupostos participats i avançar cap a un altre de pressupostos realment participatius».