L'Escola d'Hostaleria, un empresari del càmping i l'amo del PGA, premis G! 2016

La gala d'entrega dels reconeixements commemora el 40è aniversari del Patronat de Turisme

16.12.2016 | 06:30

ACN Girona .- L'empresari del sector del càmping Josep Suñé, l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, l'empresari irlandès del sector del golf i propietari del PGA Catalunya Resort Denis O'Brien i l'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona són els guardonats aquest 2016 amb els Premis G! honorífics. Els premis G!, que engany han arribat a la onzena edició, reconeixen la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics. A més, també hi ha una categoria que distingeix treballs comunicatius. En aquesta edició, han reconegut publicacions a la revista Club +Renfe, a la cadena russa de televisió Samara TV, al blog de viatges en família From Madeira to Mars i al canal Youtube Paco Nadal, Supongo. Durant l'entrega de premis, han commemorat el 40è aniversari del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
Els Premis G! de turisme de les comarques gironines, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, han arribat a l'11a edició aplegant 500 persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. El lliurament dels guardons s'ha fet aquest dijous a l'Auditori Palau de Congressos de Girona en un acte presidit pel president del Govern, Carles Puigdemont.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també volen estimular la difusió a l'exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d'aquesta activitat aplicada a les comarques gironines.

L'empresari Josep Suñé, propietari dels càmpings Las Dunas i L'Escala, ha rebut el XI premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional. Reconeixen la seva trajectòria en l'àmbit del turisme i el fet d'haver mantingut el lideratge a Europa fomentant el sector i internacionalitzant el nom de la Costa Brava.

A l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell li han atorgat el XI premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per l'organització de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, que enguany ha commemorat el 50è aniversari.

El V premi G! especial Jordi Comas i Matamala ha estat per a Denis O'Brien, empresari irlandès i propietari del PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella en reconeixement a la seva tasca professional centrada en la recerca constant de l'excel·lència en l'àmbit del golf i l'allotjament.

L'Institut Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ha rebut el II premi G! especial Juli Soler. Destaquen la trajectòria docent en l'àmbit de la formació de professionals de la restauració i l'hostaleria durant cinquanta anys i la promoció de valors com la vocació de servei, la cultura de l'esforç, la dedicació i la innovació en la gastronomia.

Guardons de comunicació

Els Premis G! també distingeixen treballs comunicatius. En la categoria de mitjans escrits (dotat amb 5.000 euros) han distingit el periodista Salvador Garcia-Arbós i el fotògraf Roberto Ivan Cano pel reportatge 'Girona, y los sentidos despertaron', publicat a la revista Club +Renfe.

En mitjans audiovisuals (també dotat amb 5.000 euros) han destacat el treball de Viktoriia Garmashova per la sèrie de quatre capítols del programa de televisió rus Turisme i Viatges, emès per Samara TV.

En mitjans digitals (amb 3.000 euros de premi) han premiat la bloguera portuguesa Sofia Vasconcelos, pel treball digital 'One week in Costa Brava - A guide for families', publicat al blog From Madeira to Mars.

Enguany, els premis de comunicació han incorporat una nova categoria per a noves plataformes de difusió. El guardó ha estat per al periodista i bloguer Paco Nadal pel vídeo 'Un vuelo muy especial sobre la Costa Brava', publicat al canal Paco Nadal, Supongo, de YouTube.

Finalment, el premi de recerca Yvette Barbaza (becat amb 6.000 euros) ha estat per a la proposta de projecte titulat 'Girona, terra memorial', de David González i Ferran Riera. És una investigació que proposa identificar, valorar i posicionar el patrimoni memorial de la demarcació amb l'objectiu de potenciar el turisme cultural de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Durant la cerimònia també han reconegut Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya del gener de 2011 al juliol de 2016, per la seva dedicació, vocació i passió pel sector turístic, per haver-ne incrementat i millorat la competitivitat i per la projecció de la marca Catalunya arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema