Xevi Serinyà Arnau, el ciutadà que va socórrer un home que es va llançar al buit des del pont de Pedra a Girona fa uns mesos i Antoni Sánchez Sánchez, el treballador de les brigades municipals que va trobar 14.000 euros en una bossa que estava a terra i la va lliurar Objectes Perduts, cosa que va permetre al propietari recuperar-la, són dues de les persones que resultaran reconegudes en la diada de la Policia Municipal que es farà el 18 de gener al Teatre Municipal. També hi haurà un reconeixement a l'advocat Carles Monguilod.

Xevi Serinyà i Antoni Sánchez rebran la Creu al Mèrit Professional, en categoria d'argent, juntament amb Carme Martí Pujolràs, una agent de la policia que estant fora de servei va intervenir en una detenció d'un sospitós i va resultar lesionada.

Als policies Rafael Palahí Corominas i Eduard Caula Paretas, se'ls donarà la Creu al Mèrit Professional, en categoria de bronze, per diferents iniciatives dins del cos.

L'advocat Carles Monguilod rebrà la Creu d'honor al mèrit policial «per la seva col·laboració continuada i bona disposició amb la policia municipal». La mateixa distinció la rebrà l'exdirector de l'IES Carles Rahola, Quim Ruhí Brunsó, per la seva participació desinteressada a un programa de prevenció al ciberassetjament.

També hi haurà reconeixements per a la responsable d'assumpte jurídics del servei d'Administració i suport territorial de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat, Emma Pascual Sala; el treballador de TMG Josep Ruiz Martínez, per col·laborar en la detenció d'un delinqüent molt agressiu estant fora de servei i jugant-se la integritat física; i cinc estudiants de l'IES Carles Rahola (Rocío Maronna Díaz, Eloi Ayats Gómez, Marta José Burgués, Kenia Arteaga Fuentres i Lídia Ribeira Béjar) per mitjançar en el programa de prevenció de ciberassetjament.

També es va acordar donar reconeixements a diferents agents per les seves intervencions, per la seva trajectòria professional i per altres accions.

Tots els grups municipals van votar a favor de la petició excepte la CUP, que considera que els guardons barregen ciutadans amb policies i no entén per exemple que es distingeixi l'advocat Carles Monguilod per la «seva col·laboració amb la policia» quan cobra per fer aquesta tasca. Es van preguntar per exemple, perquè no ghi ha guardons per a treballadors de serveis Socials, de les brigades, cultura, salut o urbanisme.