Els ajuntaments de Girona i Celrà volen mantenir la via del diàleg sobre el castell de Sant Miquel malgrat que el Tribunal Suprem ha decretat recentment que l'edificació de les Gavarres pertany al terme municipal gironí després d'un litigi sobre la delimitació de les poblacions que ha durat sis anys.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ha explicat que tot i que van dur el cas al Departament de Governació, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al Suprem, sempre han mantingut el diàleg extrajudicialment amb l'Ajuntament de Girona per buscar una solució que agradi a les dues parts. La darrera reunió va ser fa tot just dues setmanes.

De fet, amb Carles Puigdemont com a alcalde de Girona, s'havia estat estudiant un pla d'usos compartit per al paratge. Cornellà assegura que hi ha molt bona relació amb l'equip de govern de Girona. «Sempre he trobat bona predisposició i el despatx obert de l'alcaldessa», indica el batlle. Cornellà entén que Girona s'estimi el castell com també els gironins entenen que els celranencs se l'estimen. «Trobarem una solució segur», conclou.

Des del consistori de la capital també asseguren que el diàleg es manté obert amb Celrà. Partint de la base que el Suprem ha deixat clar definitivament que la fortificació està dins del terme municipal de Girona estan disposats a estudiar i trobar una fórmula que pugui satisfer els veïns i el consistori de Celrà, amb qui s'assegura que es manté una bona relació.

El castell, zona molt popular on se sol anar d'excursió, havia format part de Celrà fins que l'annexió del que ara és Campdorà, on se situava el castell, a Girona va fer-lo canviar de mans l'any 1974 ( i segellat en un document el 1976). Per Cornellà, en aquell moment l'Ajuntament de Celrà, possiblement per desconneixement, no va reclamar i això és el que ha acabat fent que s'hagi perdut el castell del s. XV, format per una torre, un mur medieval, una antiga ermita i un fossar.